[1960] Хапнете кебапчета – интересна електрическа скара
След като в този материал – http://www.sandacite.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%80/ – Ви запознахме с първата българска електрическа скара, сега ще Ви покажем още една, произвеждана по същото време, но по-различна като конструкция. Представяме Ви СЕД-1100!
Поначало названията на уредите от този период са доста безинтересни. СЕД означава просто Скара Електрическа домашна, мощност 1100 вата:
Уредът се състои от тавичка, пластина за обиране на мазнината, реотан, същинска скара. Захранва се от 220 волта кабел с щекер, има си и бакелитена дръжка, с която да хванете тавето. :)
Поставяте месото на скарата и то се пече от реотана отдолу. :)
Интересна подробност е тази пластина за обиране на мазнините – те се оттичат в тавичката.
Самата скара е толкова запазена – и външно, и функционално – че никога няма да й дадете 50 и кусур години. По уреда няма нито табелка, нито други индикации. Но успяхме да намерим ето тези данни от книгата на Кунев и Асланов:
Ако желаете да коментирате, можете да го направите в темата в нашия форум – http://www.sandacite.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=5114
Вашият коментар